Catatan

Catatan Perjalanan Ima..

Imej
Perjalanan hidup dan perkongsian ilmu insan yang bernama Siti Fatimah atau lebih dikenali dengan nama ima dalam meniti setiap catatan yang telah tertulis di alam ini sebagai seorang anak, kakak, adik ,kawan, isteri dan ibu. Alhamdulilah.

Semoga semuanya dipermudahkan dengan izin-Nya. InsyaALLAH..


Menu Sweet Life Story ima


2011

Salam PerkenalanRumah Baruku2012 Azam BaruSweet Memory2013 Azam Tahun 2013Dah ada yang punya ke?Merdeka..!2014 Tahun 2014Nukilan ima untuk pelajar UUM2015 My New Life Has Begun 2016 Convocation DaySelamat Tinggal JitraAlhamdulilah.. Jodoh is coming to me Aku dan Dia2017 Pantang Oh Pantang 

Pantang Oh Pantang

Imej
Ok tajuk entry ima kali ni pasti semua yang bergelar ibu akan laluinya kan? Alhamdulilah.. 44 hari pantang ima dah berlalu dan ima dah pun selamat laluinya. Ima ni orang cakap bunting pelamin.. Mana taknya, baru je hujung tahun lepas nikah kot, tahu2 bulan Februari tahun ni dah melekat sorang. Hehe.. Alhamdulilah.. rezeki hamil awal orang kata. (pada yg belum ada tu jangan susah hati, Insyaallah rezeki korang akan datang nanti. Just keep your doa, berusaha & ima pun akan doakan sama k)


Tarikh 19.09.2017 tepat jam 10.00 malam adalah satu lagi saat manis yg tercatat dalam memori indah yg ima tak dapat nak lupakan bila munculnya Nur Aleeya Akma di muka bumi ciptaan Allah S.W.T yang cukup indah ini. Saat inilah saat ima mula belajar kehidupan yang perlu dilalui oleh semua wanita yg bergelar IBU. Ok, ima prefer Aleeya panggil ima dgn panggilan “Ibu” k sebab sejuk je hati bila tgk anak2 kecil panggil ibu. Oh my.. I cannot wait for Aleeya call me “Ibu” bila dia dah start cakap nanti..huhu…

Aku dan Dia

Imej
Jodoh Allah ni memang ajaib. Tersangat ajaib. Dulu masa kecik2 & meningkat dewasa selalu dok tertanya2 siapalah jodoh kita.. siap pernah masuk lagi group mencari jodoh sebab jenis pattern orang malas bercinta monyet ni. Ima just fikir study & just nak cari yg betul2 cinta sampai mati la katakan hahaha..
Dulu dialah classmate ima. Form 1 (Tahun 2004). Hanya sebagai kawan sekelas and tak lebih drpd tu.  Hanya pernah sekali je kami dua kelas sekali. Masing2 tak pernah jumpa lepas dia start pindah sekolah teknik time Form 4. Lepas lebih 8 tahun (27.09.2015), kami berjumpa balik dan berkawan. Time tu masing2 dah start bina kerjaya masing2. Then kami bertunang (16.09.2016) dan bernikah (16.12.2016). So siapa sangka kan, dialah jodoh ima sekarang.. rupa-rupanya jodoh ada dekat dgn rumah je.. cuma beza lain taman. Tak sampai 10 minit pun jarak rumah kami dua.. Hahaha.. Itulah ajaibnya rahsia Allah ni..yg dah susun cantik2 utk kita.  Trust me.  Love is not determined by the years but t…

Alhamdulilah.. Jodoh is coming to me

Imej
Alhamdulilah... itu yang mampu ima ucap di saat pertunangan ini tercipta. Tarikh 16 September 2016 ima bergelar tunangan orang. Even buat secara tertutup (tak ada bagitau mmber2 pun sebab tunang kan kena senyap2 hehe). So time tuning dulu memang macam2 dugaan yg kami hadapi tapi semuanya dapat diselesaikan dengan lancar. Here ima share sikit gambar ima bertunang dengan si dia yang bernama Adzuan Fadzly (dah bergelar suami ima dah pun sekarang) plus bertunang dengan family dia skali la ya.. hehe 












Convocation Day

Imej
Assalamualaikum dan salam semua member2 blog ima.. lama gak ima tak update blog ima ni kan? Hehe.. al maklum la sekarang dah start busy dgn kerja dah.. ni pun try2 cari masa sesuai gak nak update blog ni.. huhu..
   Alhamdulilah.. 27/10/2015 yang lalu ima telah selamat berkonvo bersama kawan2 ima di Universiti Utara Malaysia (UUM).. Finally ima officially graduated from UUM.  Semua atas berkat doa mak & ayah termasuk kawan2 yang mengenali siapa ima. Thankz to all of you.. di sini ima nak share sikit gambar2 memory kitaorang preconvo, convo dan postconvo.. See? Banyak gila gambar kami ambik.. Excited la katakan.. Bak kata orang, belajar 3 tahun, gmbar pun kena la macam 3 tahun kan.. hahaha..
  Ok.. let's we start with gambar preconvo dulu ya. Time ni, ima & member2 kena p UUM untuk testing dgn ambik jubah.. kira dalam dua minggu before konvo macam tu la.. Alang-alang dah datang UUM ni, memang tak sah la kalau tak bergambar kan.. huhu.. Ha.. ni gambar preconvo kami.. ima shar…